Yaz aylarının vazgeçilmezi olan şeftali, lezzeti ve sağlık açısından faydalarıyla bilinir. Şeftali, sulu yapısı sayesinde hemen hemen herkesin tercih ettiği bir meyvedir. Yaşlısından gencine herkesin severek tükettiği bu vitamin deposu meyve, sadece yazın birkaç ay bahçelerde bulunur. Ancak annelerimiz, bu vitamin deposunu kışa hazırlık olarak reçel yapıp saklarlar. Şeftali reçeli, hem pratik hem de masrafsız bir reçel türüdür. Şeftali Reçeli Malzemeleri
Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? İlk olarak şeftalilerin kabuklarını soyalım ve şeftalileri ikiye bölelim, çekirdeklerini çıkaralım. Şeftalileri küp küp doğrayarak küçük parçalara ayıralım. Derin bir tencereye bir kat dilimlenmiş şeftali, bir kat toz şeker koyarak, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Bu işlem sonunda tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat meyvelerin suyunu bırakmasını bekleyelim. Meyveler suyunu bıraktıktan sonra tencereyi ocağa koyup kısık ateşte karıştırarak kaynatalım. Şeftali reçeli yaparken oluşan köpüğü engellemek için 1 çay kaşığı tereyağı eklemek yeterli olacaktır. Reçel koyulaşmaya ve kıvam almaya başladığında yarım limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Ocaktan aldığımız reçeli sıcak sıcak kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Güneş görmeyen serin bir yere bırakalım. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarda kullanabiliriz. Şeftali Reçelinin Faydaları Şeftali reçeli, yalnızca lezzetli bir kahvaltı alternatifi değil, aynı zamanda sağlık açısından da çeşitli faydalar sunar:
Ekstra İpuçları Şeftali reçeli yaparken daha iyi sonuçlar almak için şu ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:
|