Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Köftesi, bu yemek Kıbrıs'a özgü olan hem çok lezzetli hem de görsel olarak muhteşem görünen bir yemek tarifidir. Özellikle ismini köftelerin üzerinin şeftali gibi kızarmasından almaktadır. İlk duyduğunuzda şeftalinin de köftesi mi? Olur diyebilirsiniz. Aslında kıyma ile hazırlanan köfteyi kuzu gömleğine sardıktan sonra fırında nar gibi kızarmasından almaktadır. Kuzu gömleği şeftali köftesinin lezzetini ikiye katlamaktadır. Öyle muhteşem bir lezzet veriyor ki, denemeden anlayamazsınız. Özellikle fırın yerine odun ateşinin üzerinde pişirildiği zaman şeftali köftesinin lezzeti daha da muhteşem olmaktadır. Yapılışı oldukça pratik olan şeftali köftesini sevdiklerinize hazırlayarak onlara bu mükemmel lezzeti ikram edebilirsiniz. Eminim onların da çok hoşuna gidecek ve sizden mutlaka bu yemeğin tarifini isteyecektir. Eğer sizde şeftali köftesinin tadını merak ediyorsanız, hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu köfte çocuklarınızın, eşinizin ve sevdiklerinizin hoşuna gidecek çok farklı bir lezzettir.

Şeftali Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 600 gram hem dana hem de kuzu karışık kıyma
  • 1 adet kuzu gömleği
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu ve bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeterli miktarda tuz
Şeftali Köftesi Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine öncelikle kıymayı alalım, ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğradıktan sonra kıymanın içerisine ilave edelim. Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayıp onu da kıymaya ekleyin, karabiberi, kimyonu, tuzunu, kırmızı toz biberi, galeta unun ve ekmek içini ilave ederek 10 dakika kadar iyice yoğurun. Daha sonra iri büyüklükte olan köfteleri hazırlayalım. Hazırladığınız köfteler dinlenirken kuzu gömleklerinin kendi boyutuna gelmesi için ılık suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Kuzu gömlekler yumuşadıktan sonra 7-8 cm genişliğinde uzun şeritler keserek hazırlayalım. Dinlenmiş olan köfteleri şerit halinde kesilen kuzu gömleklerinin kenar kısmına koyarak bir defa dolayacak şekilde sararak hazırlayalım. Eğer kuzu gömleği büyük gelir ise köfteyi sarınca kalan kısmını bıçak ile keselim. Diğer köftelere de aynı işlem ile hazırlayalım ve ardından elimiz ile düzelttikten sonra fırın tepsisinin içerisine dizelim. Eğer vaktiniz varsa şeftali köftesini bir gece buzdolabında dinlendirin, daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Vaktiniz yok ise hazırladığınız şeftali köftesini önceden 200 derecede ısıtılan fırında 30-35 dakika arasında pişirin. Şeftali köftesinin üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkaralım. Ardından şeftali köftesini servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Şeftali Köftesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali Besin Değeri?

Şeftali Besin Değeri?

Şeftali Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Lekesi Nasıl Çıkar?

Şeftali Lekesi Nasıl Çıkar?

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Güncel

Şeftali Aşılama Aşı Nasıl Yapılır?

Şeftali Aşılama Aşı Nasıl Yapılır?

Güncel

Şeftali Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri