Şeftali Kurabiye: Şeftali kurabiye, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir tatlıdır. Bu tarifte, gıda boyası kullanmak yerine kırmızı pancar suyunu da tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha sağlıklı bir alternatif elde edebilirsiniz. İşte şeftali kurabiye tarifinin detayları: İç Malzemeler:
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
Renklendirmek İçin Gerekli Malzemeler:
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:
Şeftali Kurabiye Nasıl Yapılır? İlk olarak, süt, mısır nişastası ve unu bir tencereye alın. Çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı tutturduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 250 gram tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri ve yaklaşık 3 su bardağı unu ekleyerek hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden biraz daha küçük bezeler elde edin. Ceviz kabuklarının etrafına bu hamuru sarın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ceviz kabuklarını çıkarın ve soğuyan muhallebiyi hamurların arasına koyun. Bu şekilde şeftali şeklini alacaktır. Sarı ve kırmızı gıda boyalarını veya pancar suyunu sulandırarak hazırladığınız muhallebili hamurları batırarak renk verin ve ardından şekere bulayın. Tepesine de nane yapraklarını ekleyin. Şeftali kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun. |