Yassı Şeftali:
Yassı şeftali, alışılmış şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı ve basık bir yapıya sahiptir. Yassı şeftali, "paraguayo şeftalisi" olarak da bilinmektedir. Yassı şeftali ağaçları orta derecede gelişim gösterir ve oldukça yüksek verimlidir. Ağaç üzerindeki meyve dağılımı homojen olup, seyreltilme ihtiyacı duyulmaz, bu da yassı şeftali üretim maliyetlerini düşürür. Çiçek açma dönemi orta zamanlı olup çiçekleri büyüktür. Yassı şeftali, soğuk hava ve dona karşı dayanıklı çiçeklere sahiptir.
Yassı şeftali, eşsiz ve aromatik bir tada sahiptir. Meyveleri yüksek çaplara ulaşabilir ve oldukça sert ve sulu bir yapıya sahiptir. Lezzetli ve mükemmel bir tada sahip olan yassı şeftali, dayanıklılığı ve uzun raf ömrü ile bilinir. Meyve rengi yoğun olup koyu kırmızı renge sahiptir ve az tüylü yapısıyla çekici bir görünüm sunar. Yassı şeftali, çatlak oluşturmaz ve meyve yüksekliği 4 cm çapından daha fazla olmaz. Yassı şeftali, yılın 12 ayı boyunca ekilebilir.
Yassı Şeftalinin Faydaları Nelerdir?
- Yassı şeftali, kilo vermek isteyenler için güvenle tüketilebilecek bir meyvedir. Tokluk hissi yaratır, böylece ana öğünlerin daha az yenmesine ve ara öğünlerin tercih edilmemesine yardımcı olur, bu da kilo verimini destekler.
- Antioksidanlar bakımından zengin olduğu için obezite, diyabet ve kalp hastalıkları ile savaşır.
- Yassı şeftali, cilt sağlığı için faydalıdır. İçerdiği A ve C vitaminleri, cilt için doğal nemlendirici özellik taşır.
- Saç derisi üzerinde olumlu etkisi vardır ve saç dökülmesine karşı destekleyici bir besindir.
- Bağırsak kurtlarının atılmasında fayda sağlar.
- Orta derecede idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Mesane ve böbreklerdeki kumların ve taşların atılmasına yardımcı olur.
- Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sistemine faydalıdır ve hazımsızlığı olanlar için sindirimi kolaylaştırır.
- İçerdiği vitaminler sayesinde göz sağlığına fayda sağlar.
- Gut ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta hastalıklara karşı direnç ve dayanıklılık oluşturur.
- Vücutta kanser riskini düşürür.
|