Şeftali Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Şeftali Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Hoşafı

Şeftali Hoşafının Tanımı

Şeftali hoşafı, yaz aylarında soğuk olarak tüketilen, genellikle pilav, makarna gibi yemeklerin yanında servis edilen şekerli bir içecektir. "Hoşaf" kelimesi Türkçe'ye Farsça'dan gelmiştir ve kurutulmuş meyvelerle yapılan içeceklere denir. Taze meyvelerle yapılan içeceklere ise "komposto" adı verilir.

Şeftali Hoşafı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy olgun şeftali
  • 1,5-2 su bardağı toz şeker
  • 2-2,5 litre su
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 dilim taze zencefil
  • 4-5 dilim limon

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve tencereyi ocağa alın. Karışımı 5 dakika kadar kaynatın. Su kaynarken, diğer tarafta şeftalilerin kabuklarını soyun ve içlerini temizleyin. Şeftalileri küçük küpler halinde doğrayın; bu, tamamen tercihinize bağlıdır. Şekerli su kaynadığında, doğranmış şeftalileri kaynayan şerbete ekleyin. Bir dilim taze zencefil, 4-5 dilim limon ve bir adet çubuk tarçını da şerbete ekleyin ve karışımı bir taşım kaynatın. Ardından ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Hoşaf soğuduğunda, soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Kaç Kalori?

Şeftali Kaç Kalori?

Şeftali Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tüysüz Şeftali Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tüysüz Şeftali Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı

Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı

Güncel

Yassı Şeftali Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Şeftali Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?