Kışlık Şeftali Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kışlık Şeftali Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından biri, kavanozlara koyma işlemidir. Bu yöntem, yiyeceklerin uzun süre dayanıklı olmasını sağlar ve lezzetlerinden bir şey kaybetmezler. Kışlık şeftali kompostosu yapımı zahmetsiz ve kolaydır. Kışın şeftali lezzetini tatmak istiyorsanız, yarım saat içinde kışlık şeftali kompostosu hazırlayabilirsiniz. Kışlık şeftali kompostosu, geçtiği işlemler sonunda vitaminlerini kaybetmeden kavanozlarda muhafaza edilmektedir. Böylece kışın ortasında bile vücut, şeftalinin içerdiği vitaminlerden mahrum kalmamaktadır.

Hiçbir özelliğini yitirmeden komposto haline getirilen şeftali, özellikle çocukların gelişimi için de oldukça faydalıdır. Şeftali kompostosu, vücudu pek çok hastalığa karşı korur. Kişide oluşabilecek kalp rahatsızlıklarının önüne geçer ve içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun genel sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu kanser oluşumlarına karşı riski azaltarak korur. Ayrıca sindirim sistemini çalıştırıp hazmı kolaylaştırır, böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Vücuttaki zehirli maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Kışlık şeftali kompostosu, madensel tuzlar ve şeker açısından da oldukça zengindir.

Kışlık Şeftali Kompostosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 1 çay bardağı şeker
  • Alabildiği kadar su

Kışlık Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra şeftalileri soyun ve bir bıçak yardımıyla küp-küp doğrayın. Kapağı olan bir kavanoza doğranmış şeftalileri koyun. Yarım çay bardağı şekeri şeftalilerin üzerine serpiştirin. 1 kilo şeftali ile 2 kavanoz kışlık komposto yapılabilmektedir. Yani yaklaşık yarım kilosunu bir kavanoza, diğer yarım kilosunu ise diğer kavanoza koyun. İki kavanoz içerisine koyduğunuz şeftalilerin üzerine şekeri eşit miktarda serpiştirin ve kavanozları ağzına kadar su ile doldurun.

Tüm bu işlemlerin ardından, kavanozların boyunda olan bir tencereye kavanozları koyun ve tencere içini kavanozların yarısına gelecek şekilde su ile doldurun. Kavanozlar içinde iken suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında itibaren 6-7 dakika kaynatın ve kavanozların kapağını sıkıştırın. Kapaklar sıkıştırıldıktan sonra kavanozları çıkarın ve serin bir yerde muhafaza edin. İstediğiniz bir zamanda tüketime hazır olan kompostoları kaseye koyarak üzerine biraz su ekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Bunun sebebi, kavanoz içindeki kompostonun yoğun bir kıvamda olmasıdır. Su katılarak komposto inceltildikten sonra servis yapılabilir. Kışlık şeftali kompostosu hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Şeftali Kaç Kalori?

Şeftali Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali İshal Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali İshal Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Ağacı Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Ağacı Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?

Şeftali Çeşitleri Nelerdir?

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Şeftali Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Şeftali Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Şeftali Aşılama Aşı Nasıl Yapılır?

Şeftali Aşılama Aşı Nasıl Yapılır?

Güncel

Şeftali Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?